Rekonstrukcija stadiona u BiH

14 Apr 2012 19:52 - 24 Okt 2014 13:49 #828 by Admir
Stadion GRBAVICA - projekat



Gradski stadion Banjaluka - projekat



Stadion Bilino polje Zenica - projekat



Stadion u Prijedoru - projekat


Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

14 Apr 2012 20:07 - 14 Apr 2012 20:08 #829 by Admir
Pocinje rekonstrukcija stadiona Grbavica 9.02.2012 sa-c.net



Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo i Gradske uprave podržali inicijativu da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona Grbavica.

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona "Grbavica", a koju je podržao Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, jučer je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan sastanak, na kojem su prisustvovali ministar kulture i sporta FBiH Samir Kaplan, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočaji, predsjednik Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim, te predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo, saopšteno je iz opštine Novo Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo, na sastanku se, između ostalog osvrnuo na trenutno stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovački sport, konstatovajući da glavnom gradu Bosne i Hercegovine nedostaje sportskih objekata, koji će svojim sadržajima omogućiti aktivnije bavljenje sportom, kao i stadion koji će zadovoljiti standarde FIFE i UEFE, odnosno međunarodne kriterije, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle održavati u Sarajevu.

Imajući to u vidu Općina Novo Sarajevo ulaže značajne napore da se stanje u oblasti sporta što više poboljša, te u tom smislu pored izgradnje sportske dvorane na Grbavici, postavljanjem vještačke trave na lokalitetu pomoćnog stadiona Grbavica, sanacije i rekonstrukcije reflektora na stadionu Grbavica i izgradnje većeg broja manjih sportskih igrališta, kao značajan resurs koji sada zbog stanja u kojem se nalazi stoji nedovoljno iskorišten, kao ideja je proistekla inicijativa da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona „Grbavica“.

"Inicijativa koju sam zajedno sa saradnicima pokrenuo, a koju je odmah podržao Ivica Osim ima samo jedan cilj, da u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravimo jedan funkcionalan stadion po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igradi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu", istakao je načelnik Koldžo, te dodao kako iza jednog ovakvog projekta od velikog značaja treba da stane i država, misleći na sve nivoe vlasti, Fudbalski savez, ali i FK Željezničar.

Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo, ali i Gradske uprave koji su prisustvovali sastanku, podržali su navedenu inicijativu, te se usaglasili da za idući sastanak sagledaju sve mogućnosti za implementaciju projekta i pripreme osnovne pravce djelovanja.

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Apr 2012 09:43 #830 by Hagasa
Kakva rekonstrukcija stadiona Grbavica, o cemu vi pisete?????? Opstina Novo Sarajevo pet godina pravi niskobudzetnu sportsku dvoranu pored stadiona i jedva da su je za 4 godine pokrili, i to je napravljena od najjeftinijeg materijala, nemaju para da zavrse unutrasnjost objekta. A sto se tice stadiona, opstina ne bi bila u stanju da rijesi problem BESPRAVNIH radnji koje su nadogradjene na stadion, poput Bureka, pizza, cevapa, donera, cilima, lustera i slicno, a ne da finansira neke radove na stadionu. Propao je pokusaj da se stadion da pod koncesiju, tako da od Grbavice nema nista.

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Apr 2012 10:06 #831 by Admir
Ovo ne bi radila samo Opstina. Citaj malo....

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Apr 2012 12:17 #832 by Hagasa
Procitao sam isto vazi i za ostale nivoe vlasti. Godinama pricaju istu pricu

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

17 Apr 2012 02:17 - 17 Apr 2012 02:21 #837 by xYz
13. 04. 2012. - Izgradnja vertikalnih nosača na sjevernoj tribini Gradskog stadiona bliži se kraju, a započeti su radovi na postavljanju poprečnih betonskih elemenata.



















(borac-sport)
[/i]

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Dec 2012 14:11 #2835 by Admir
Za novu Grbavicu formirana operativna i radna grupa



Jedan od prioriteta novog Upravnog odbora FK Željezničar u narednom periodu bit će obnova stadiona Grbavica.

Predsjednik Skupštine, Bakir Dautbašić je kazao da je završen idejni projekat nove Grbavice.

„Novi stadion bit će kapaciteta oko 20.000 mjesta“, izjavio je Dautbašić.

Za konsultacije sa Općinom Novo Sarajevo formirane su i dvije grupe – pravna i operativna. Operativnom će predsjedavati prvi čovjek Željezničara, Almir Gredić, a pravnom Mirsad Sipović i Ermin Pešto.

Gredić je dodao da je napravljen mali, ali važan korak ka obnovi stadiona, te se nada da će idejni projekat koji je finansirala općina Novo Sarajevo, konačno biti realizovan.
(Sport Centar)

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Jan 2013 16:15 #2993 by Admir
Usporena izgradnja stadiona Tusanj u Tuzli



Sadašnjim tempom izgradnje, nove tribine stadiona Tušanj gradiće se čak 30 godina.

U stavci „Rekonstrukcije stadiona Tušanj - I faza“, za koju je prošle godine utrošeno 950.000 KM, a dvije godine ranije i milionski iznosi, umjesto očekivanog povećanja sredstava za „vječno gradilište“, predviđen je iznos manji čak za 150.000 KM.

Podsjećamo, radovi na izgradnji sjeverne tribine stadiona Tušanj, kao prvoj fazi izgradnje novog stadiona kapaciteta više od 20.000 gledatelja, počeli su 1. jula 2009. godine.

Zbog slabijeg priliva sredstava od planiranog, radovi koji su trebali biti okončani za godinu dana, još uvijek traju, a sa umanjenim iznosom, i bez obećanog učešća kantonalnih i federalnih vlasti, zaista bi mogli potrajati, i tih famoznih dugih trideset godina.

Da se radi o minimalnim sredstvima namjenjenim izgradnji važnog objekta za Tuzlu, vidi se iz usporedbe sa podacima o planiranim drugim izdvajanjima u Budžetu za 2013. godinu.

Za nastavak izgradnje Sjeverne tribine predviđeno je 800.000 KM. Za „Izgradnju trećeg jezera na kompleksu Panonskih jezera - Projekat IV i V“ izdvojit će se 650.000 KM, za nastavak radova na nadvožnjaku na sjevernoj saobraćajnici (Paviljon – Džindić džamija) još 600.000 KM (već utrošeno 1.050.000), za plaće i doprinose devet uposlenika JU „Gradski stadion Tušanj“ 212.840 KM, za organizaciju samo jedne manifestacije - književnih susreta „Cum Grano Salis“ 50.000 KM...

Predlagač Budžeta očigledno ima druge prioritete.
(tuzlainfo.ba)

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Jan 2013 16:25 #2994 by Fache
Kad bi sve stadione "sabrali" ne bi imali jedan da valja. Nece se kvalitet domaceg fudbala popraviti dok god se ne naprave kvalitetni stadioni. To jesu ogromne investicije, ali to je cinjenica.

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

28 Jan 2013 20:56 #2996 by Eldinjho
Mozda bi i imali bolje stadione da su ministri sporta bivsi sportsi ili sportski radnici ili ako nista neko ko zeli dobro BH fudbalu ali dok god imamo lopove i nesposobne i nepismene nema nista ni od Grbavice ni Tusnja ni ovog ni onog stadiona...Zalosno je da jedan tip poput Zelje igra na onakog stadionu da Sarajevo kao glavni gad nije u stanju da napravi stadion za odigravanje medjuarodnih utakmica nego igramo u nekim gradicima i stadioncicima poput Bilinog polja..Nemam nista protih Zenice ali zalosno je..Nadjite i jednu drzavu koja igra svoje utakmice van glavnog grada...

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.109 seconds

 

Top