Bjelašnica je jedan od najvećih potencijala za investiranje i razvoj turizma

12 poslovno sportski centar trnovo visual

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i dopredsjedavajući Danijela Kristić, Vibor Handžić i Smiljana Viteškić posjetili su danas Općinu Trnovo, gdje ih je načelnik Ibro Berilo upoznao sa razvojnim planovima i potencijalima ove općine.

„Rukovodstvo Skupštine planira obići općine do trenutka usvajanja budžeta KS za narednu godinu, kako bi se vidjelo koji su to projekti u kojima učestvuje Kanton te koji su to eventualno novi kojima možemo dati podršku u narednom budžetu“, kazao je ovom prilikom predsjedavajući Konaković.

Dodao je kako je u ovoj općini bilo nekoliko interesantnih projekata koji se realizuju zadnjih godina, kao i da je cilj današnje posjete bio upoznavanje sa stepenom njihove implementacije.

„Bjelašnica je jedan od najvećih potencijala za investiranje i razvoj turizma“, istakao je predsjedavajući Konaković, nakon prezentacije projekata.

Načelnik Berilo je kazao kako je zadovoljan što je imao priliku da sa rukovodstvom Skupštine razgovara o razvojnim projektima Općine Trnovo.

„Mi ćemo i dalje nastaviti sa realizacijom započetih projekata, a najznačajnija nam je izgradnja Poslovno-sportskog centra. Nadamo se da će i naše buduće projekte podržati Vlada KS te da ćemo zajedno raditi na njihovoj realizaciji, jer su oni od interesa za razvoj kako za lokalne zajednice tako i za Kanton Sarajevo“, rekao je ovom prilikom načelnik Berilo.

Nakon upriličene prezentacije započetih i planiranih projekata ove općine, kantonalno skupštinsko rukovodstvo je predvođeno načelnikom obišlo lokalitete trenutne izgradnje na Bjelašnici i Igmanu.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top