Infobip kampus u Sarajevu biće jedna od najvećih IT investicija u BiH

02 infobip kampus sip sarajevo visual

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u BiH i regiji, sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju firme OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 miliona američkih dolara. Zaključenje transakcije očekuje se nakon dobijanja uobičajenih regulatornih odobrenja.

Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju.

OEP, sa svojom dugom i uspješnom historijom ostvarivanja partnerstava s osnivačima firmi najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim kompanijama, blisko je surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije.

Infobip u BiH je u oktobru proslavio prvu deceniju djelovanja u BiH, a 2020. je pokrenuo proces izgradnje kampusa u Sarajevu

Ovim su preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara. Ova transakcija ostavlja značajan trag ujedinjujući značajnu prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta, što će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, a sve to u više od 190 zemalja.
Iskorak

''Ova transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset hiljada poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom-operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom'', poručio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa, dodajući kako Infobip i OpenMarket dijele zajedničku viziju i vrijednosti.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top