Na proljeće obnova Bastiona na Kastelu

02 tvrdjava kastel rehabilitacija jul 2018

Rehabilitacija tvrđave Kastel u Banjaluci biće nastavljena na proljeće, sanacijom tzv. bastiona, lociranog između dvije, nedavno obnovljene kule, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema projektnoj dokumentaciji, za sanaciju ovog dijela Kastela potrebno je izdvojiti blizu milion maraka. Zbog nedostatka sredstva iz evropskih fondova, za sada će se radovi bazirati na prvu fazu sanacije tzv. bastiona.

"Ove godine izdvojili smo 150.000 KM i sanirali dvije ulazne kule, ali je bastion, koji se nalazi između njih, u lošem stanju zbog čega smo se odlučili da krenemo u njegovu sanaciju. S obzirom na to da nismo u mogućnosti u potpunosti finansirati ove radove, naredne godine izdvojićemo dio sredstava kako bi započeli barem prvu fazu sanacije bastiona" – kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

On je ukazao da gradske vlasti, uprkos evidentnom nedostatku sredstava iz EU fondova, koja su bila raspoloživa proteklih godina, nastoje da nastave projekt obnove Kastela, postepenom sanacijom pojedinih dijelova tvrđave.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top