Obnova Doma zdravlja Novi Grad traje već pet godina

dom zdravlja kumrovec prostorni prikazObnova Doma zdravlja Novi Grad u završnoj je fazi, a svi radovi, kako na vanjskom tako i na unutrašnjem uređenju, trebali bi konačno nakon pet godina biti završeni do kraja septembra. Vrijednost radova završne faze je 2.172.834 KM.

''Što se tiče vanjskog uređenja, izvršena je priprema za polaganje završnog sloja asfalta u pasažu (slobodne površine unutar gabarita objekta), dio ispred Medicine rada i sanacija dijela asfata sa istočne strane objekta, kao i horizontalna signalizacija.

Na radovima u objektu pri kraju su moleraj, polaganje kamena na galerijama, postavljanje ograde, a na fasadi priprema i obrada sokla kulirom i završna obrada dijela atike na krovu te postavljanje maske po unutarnjem obodu fasade. Mašinski radovi su završeni. Od elektroradova ostalo je da se završe manji zahvati u trafostanici i postavljanje svjetiljki na čeonoj fasadi, kazao nam je Mirza Hulusić'', direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ova zadnja faza radova obuhvatala je zatvaranje otvorenog dijela objekta u prizemlju, pravljenje dvije recepcije, magacinskog prostora i prostorija za tehničke uređaje, izgradnju parkinga sa protupožarnim putem, te nove javne rasvjete.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top