Za novu autobusku stanicu u Bijeljini obezbijeđena 3,2 miliona KM

bijeljina autobuska visual2

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je danas sa saradnicima posjetio gradilište nove autobuske stanice u gradu, na lokaciji nekadašnje željezničke stanice, rekao je da su za njenu izgradnju obezbijeđena 3,2 miliona KM.

On je najavio da će biti prosječen i novi put koji će stanicu direktno spojiti sa gradskom zaobilaznicom, što će centar Bijeljine rasteretiti od autobuskog saobraćaja i gužvi.

"Autobuska stanica gradi se na površini od 10.000 metara kvadratnih. Na 1.300 metara kvadratnih biće glavna zgrada i peroni, uz prateće objekte i park koji će zelenilom koje je sačuvano odvojiti stanicu od okolnih zgrada", rekao je Mićić novinarima.

Gradonačelnik je dodao da je na mjestu sadašnje Autobuske stanice u centru grada planirana izgradnja javne garaže sa četiri nivoa.

Mićić je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini dio sporazuma koji je postigao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o podršci za 12 velikih infrastrukturnih projekata u Semberiji, ističući da se taj sporazum realizuje na dobrobit građana.

Rok za izgradnju Autobuske stanice je devet mjeseci, a izvođač radova je domaća firma "Buk promet".

Direktor "Buk prometa" Jovan Gajić rekao je novinarima da imaju dobru logistiku i kapacitete i da će ispoštovati rok.

Arhitekta iz Bijeljine Marko Vukičević, koji je projektovao novu Autobusku stanicu u gradu, naveo je da će dolazni peroni biti odvojeni od odlaznih, glavna zgrada imaće i prostor za komercijalne sadržaje, a zadržano je postojeće zelenilo na lokaciji.

bijeljina autobuska visual1

(Srna)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top