DOMOVI KULTURE U SARAJEVU - izložba arhitektonskih fotografija

Flyer Domovi_bos

Međunarodni centar za očuvanje naslijeđa CICOP, Arhitektonski fakultet Sarajevo i udruženje Akcija u okviru 4. međunarodne konferencije "Važnost mjesta" organizuje izložbu "Domovi kulture u Sarajevu" u holu Gradske vijećnice. 

Izložbom se želi usmjeriti pažnja javnosti na objekte domova kulture. To su bila mjesta izuzetno prisutna u životu lokalnih zajednica za vrijeme socijalističkog perioda BiH. Objekti su imali edukativnu, kulturnu i zabavnu funkciju. Većinom su obnovljeni nakon rata '92.-'95., ali nisu vratili ulogu i značaj kakav su imali. Istraživanje je pokazalo da se danas koriste u različite svrhe, te da najvećim dijelom više nisu uključeni u kulturni razvoj lokalnih zajednica. Izložba se sastoji od grafičkih prikaza rezultata istraživanja arhitektice Lejle Kreševljaković i fotografija fotografkinje arhitektice Anide Krečo.

Promotori izložbe su prof.dr. Lemja Chabbouh Akšamija i Aida Kalender, programska direktorica udruženja „Akcija“. Prvog dana konferencije, ulaz će biti slobodan. Izložba će biti postavljena u ulaznom holu Gradske vijećnice do utorka 24. oktobra 2017. godine.

 

Otvorenje izložbe je u petak 20. oktobra u 14:00, u holu Gradske vijećnice Sarajevo.

(sa-c.net)


 

 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top