17. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023

Sajam Tesanj BiH 2023Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj kao organizator zajedno sa svojim partnerima, po 17-ti put otvara vrata jednoj od najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Međunarodni sajam privrede u Tešnju zahvaljujući svom dugogodišnjem uspjehu izgradio je reputaciju stabilne i značajne platforme za povezivanje privrednog sektora, te je jednim dijelom i nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Ove godine u većem i značajnijem formatu sudeći prema interesu kako domaćih tako i inostranih kompanija, ponuda, kvalitet i kapaciteti, sve govori u korist dosad najvećeg i najozbiljnijeg privrednog događaja na kojem će učestvovati skoro 500 izlagača što predstavlja povećanje sajamskih kapaciteta za 40% u odnosu na godinu ranije.

Sajam će se održati od 27. do 30. septembra na lokalitetu Kamelia d.o.o. Matuzići – na prostoru koji obuhvata preko 20.000 m2. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji izložbeni prostor od 6.000 m2 i preko 15.000 m2 vanjskog izložbenog prostora, za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga.

Zemlja partner Sajma je Mađarska. Uz neizostavnu podršku Općine Tešanj kao partnera, prvi put u sajamskoj organizaciji ostvarena je saradnja i partnerstvo kroz status “Grad partner sajma – Grad Živinice”.

Prepoznavajući važnost i značaj održivog razvoja i energetske tranzicije, centralna tema ovogodišnjeg sajma je “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost”.

Niz popratnih aktivnosti kao što su jačanje saradnje lokalnih zajednica, potvrde prisustva i novih ugovora o saradnji privrednih komora iz BiH i okruženja, B2B sastanaka, panel diskusija na aktuelne teme zelene tranzicije i obnovljivih izvora energije, te nekoliko novina daju dodatnu dimenziju sajamskoj manifestaciji. Mnogobrojni stručnjaci, gosti, iskusni menadžeri domaćih i svjetskih kompanija će dati svoj doprinos na centralnom panelu posvećenom temi obnovljivih izvora energije i energetskoj održivosti, ciljevima kojim naša zemlja treba težiti u budućnosti.

17. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023 je mjesto privrednih susreta i biznisa budućnosti

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top