7. Sajam privrede

sajam privrede 2021

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da KJP Centar Skenderija - Sarajevski sajam u terminu od 09. do 11. decembra 2021. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju: 7. Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i 44. Sajam roba široke potrošnje.

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine.

Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.

Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti:

Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
Široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odeća i obuća)
Proizvodnje ambalaže
Stari zanati i kućna radinost

Očekivani ciljevi i rezultati sajamskog projekta:

Prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća;
Prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti;
Promocija pozitivnog odnosa prema poduzetništvu;
Poticanje međusobne saradnje i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima;
Regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja;
Upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH.

Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu - biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnim posjeticima promovirate svoj program, ostvarite poslovne ciljeve i osobno zadovoljstvo.

Registracija učešća vrši se dostavom prijave, i to: putem protokola preduzeća, poštom ili putem e-mail adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt:

Amira Bojčić dipl.ecc. (Projekt menadžer)
Tel: +387 33 219-624
Fax: +387 33 445-156
E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top