Konkurs: Idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje vidikovca na Banj brdu u Banjaluci

banj brdo banjaluka konkurs

Grad Banja Luka je 17.09.2021. godine raspisao KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG ARHITEKTONSKO-URBANISTIČKOG RJEŠENjA VIDIKOVCA NA BANj BRDU U BANjALUCI.

Vidikovac na Banj brdu treba da postane popularna turistička atrakcija i jedan od novih simbola prepoznatljivosti grada Banjaluke.

Autorima konkursa daje se prilika da kreativnim i domišljatim rješenjem osmisle prijedlog vidikovca uz spomenik na Banj brdu i to na način da svojom veličinom i dizajnom omogući građanima, turistima i posjetiocima da dožive zadivljujući pogled na Banjaluku.

Primarna funkcija vidikovca je da omogući panoramsko sagledavanje grada Banjaluke, a u isto vrijeme, treba da punudi novu simboliku koja može da se razvija, kako oko materijalnih elemenata mjesta, poput forme, tako i oko nematerijalnih elemenata, vezanih za memoriju ili senzorni doživljaj prostora.

Pored arhitektonskog rješenja objekta vidikovca, od učesnika konkursa se očekuje da predlože parterno uređenje neposrednog okruženja (definisano obuhvatom), te da arhitektonsko-urbanističko rješenje, uobziri postojeći teleskop i predvidi novu lokaciju.

Konkurs za vidikovac biće otvoren do 17. novembra 2021., a za najbolje idejno rješenje predviđena je novčana nagrada u iznosu od 6.000 KM.

Konkurs je organizovan digitalno, a više informacija se može pronaći na LINKU.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top