Konkurs za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja „Travnički korzo”

travnicki konrzo konkurs

Općina Travnik raspisala je 7.12.2021. godine Konkurs za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja „Travnički korzo”.

Osnovni cilj konkursa jeste odabir najkvalitetnijih idejnih arhitektonsko-urbanističkih rješenja za centralni dio grada Travnika naziva „Travnički korzo“. U proteklom periodu Bosanska ulica se zatvarala za saobraćaj u večernjim satima, dok je cilj konkursa pretvoriti dio ulice u pješačku zonu rezerviranu samo za pješake u kojoj je sav promet automobila zabranjen (osim za vozila sa posebnim odobrenjem). Time se želi osigurati bolja pristupačnost i mobilnost pješaka, povećati obujam trgovačkih i drugih poslovnih aktivnosti na ovom području, te poboljšati estetska privlačnost lokalnog okoliša.

Učesnici su obavezni da u okviru projektnog rješenja dostave slijedeće: 1. Projektnu svesku (format A3 pet primjeraka); 2. max 3 plakata dimenzija 70×100, bez lijepljenja na tvrdu podlogu (upakovani bez savijanja).

Na konkurs se mogu prijaviti sva zaintereovana pravna i fizička lica (pojedinci ili sa saradnicima) koja posjeduju stručne kvalifikacije.
Uslov je zadovoljen ako je najmanje jedan od autora konkursnog rada dipl. ing. arhitekture koji ne mora biti nosilac autorskog tima.

Početak konkursnog roka je dan objave konkursne dokumentacije na stranici Općine Travnik i na portalu Agencije za javne nabavke, 7.12.2021. godine.Rok za postavljanje pitanja (najkasnije 10 dana prije isteka roka za predaju konkursnih radova): 7.1.2022. godine. Rok za predaju konkursnog rada je: 17.1.2022. godine do 11,00 sati na protokol Općine Travnik, Konatur bb 72270 Travnik, sa naznakom: “KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG RJEŠENJA TRAVNIČKI KORZO.

Javno otvaranje će se obaviti u maloj Sali Općine Travnik dana 2.2.2022. u 12,30 sati.

Odlukom Komisije dodijelit će se nagrade i to: I nagrada – 10.000,00 KM, II nagrada – 3.000,00 KM, i III nagrada – 2.000,00 KM. Ukupan fond nagrada iznosi 15.000,00 KM.

Konkursna dokumentacija je besplatna i može se preuzeti na web stranici Općine Travnik. Zainteresirani kandidati mogu tražiti pojašnjenja konkursne dokumentacije od Ugovornog organa u pisanoj formi blagovremeno, na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije 10 dana prije isteka roka za predaju konkursnih radova.

(aabh.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top