27. SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA XIII Bijenale knjige

sajam knjiga skenderija 2015

Organizator Sarajevski sajam i partner TKD Šahinpašić, pozivaju vas da u terminu od 22. do 27. aprila 2015. godine učestvujete na međunarodnoj manifestaciji:

27. SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA
XIII Bijenale knjige

Pozivamo vas da se predstavite na ovoj uspješnoj i dobro posjećenoj međunarodnoj sajamskoj manifestaciji. Sarajevski sajam knjiga biće mjesto izravnog susreta ponude i potražnje, neposrednih kontakata poslovnih ljudi iz izdavaštva, knjižarstva i bibliotekarsva - sa kupcima i čitateljima. Ponovo će, u aprilu 2015. godine Centar "Skenderija" i Sarajevo biti mjesta za druženje uz knjigu i sa knjigom...

Pozivamo vas da nam se pridružite - po 27. put i budete dio uspješne organizacije festivala knjige, koji se iznova svake godine, potvrđuje kao svojevrsni praznik kulture i umjetnosti.

Organizator i partner dodatno će obogatiti programsku šemu, koja će sadržavati:

  • Promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora
  • Organizaciju okruglih stolova i stručnih skupova na aktuelne teme iz oblasti knjižarstva i književnosti
  • Međunarodne susrete bibliotekara Slavista
  • Susrete sa laureatima književnih nagrada
  • Dječije radionice
  • Prodaju knjiga po povoljnim cijenama
  • Dodjele nagrada za više kategorija iz oblasti knjižarstva i književnosti

Veliki dio sadržaja održavaće se na centralnom prezentacionom prostoru, koji će kao i prethodnih godina biti u središtu pozornosti izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se na Svjetski dan knjige 23. aprila / travnja dodjeliti nagrade iz više kategorija.

Napominjemo da će pri dodjeljivanju lokacije za štandove izlagača, od najvećeg značaja biti kvalitet izdavačke produkcije. To je način za izražavanje podrške izdavačima čija produkcija po kvalitetu i kvantitetu to zaslužuje. Još jednom - pozivamo vas da učestvujete na Sajmu - biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnom publikom promovirate vaš izlagački opus, ostvarite poslovne ciljeve, ali i lično zadovoljstvo...

(sa-c.net)


 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top