Dani energetske efikasnosti u zgradarstvu

sajam sagra_2015_skenderija04. i 05. marta 2015. godine u prostoru Doma mladih, Centra Skenderija, će biti održani 5. Dani energijske efikasnosti u zgradarstvu - SAGRA 2015 i 2. Konferencija „Energetska efikasnost – Održiva gradnja, planiranje i upavljanje objektima“.

KJP Centar Skenderija Sarajevo organizuje 5. Dane energetske efikasnosti u zgradarstvu - SAGRA kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta i investitora koji u budućnosti žele ulagati u objekte u kojima je ekološki i ekonomično korištenje energenata. Stvaranje sinergije između proizvođača i krajnjih korisnika, predstavljanje i promocija tehničkih prednosti proizvoda, korištenje visoko-efikasnih inovativnih materijala, koji doprinose povećanju energetske efikasnosti u objektima primarni je cilj organizatora sajma.

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ, uz tehničku asistenciju Centra za ekonomski tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR), organizuju 2. Konferenciju. Predstojeća manifestacija ima za cilj promociju trenda intenzivnijeg ulaganja i razvoja planiranih projekata energijske efikasnosti kroz pokretanje diskusije o postojećem pravnom i institucionalnom okviru, stvaranju ambijenta za efikasniju implementaciju i finansiranje EE i OIE projekata, kao i animiranju i podršci inženjerima stručnjacima na tržištima koje oblast EE otvara. Konferencija se dizajnira kao mjesto sinergije svih interesnih grupa u ovoj specifičnoj oblasti sa posebnim akcentom na javnu upravu, zakonodavne institucije, organizacije za finansijsku i tehničku podršku, relevantne privredne subjekte, naučne i stručne djelatnike, projektante, konsultante kao i inženjere drugih srodnih oblasti koje su kroz svoje djelovanje u sprezi sa energijom/energijskom efikasnosti. Konferencija će biti odlična prilika da podjelite Vaša iskustva iz oblasti EE/OIE sa učesnicima konferencije, ali isto tako da čujete iskustva drugih u ovim oblastima te steknete poznanstva koja mogu biti od značaja za Vaš budući rad.

Cilj Konferencije: Stvaranje povoljnog ambijenta za efikasan i sistemski pristup energijskoj efikasnosti kako u višem - strateškom, tako i u pojedinačnom - projektnom slučaju, te promocija i afirmisanje inženjera i stručnih kvalifikovanih lica na novim tržištima ove oblasti.

(sa-c.net)


 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top