Međunarodni sajam energetike ''ENERGA''

energa 2017_skenderija

Projekt "Energa“, sajamsko-konferencijski regionalni energetski događaj, okupit će u Centru Skenderija u Sarajevu od 6. do 8. juna više od 100 izlagača i 150 učesnika konferencijskog dijela tog projekta.

Tokom tri sajamska dana konferencijski program će tretirati aktuelne teme iz oblasti energetskog sektora. Ove godine Programski odbor konferencije "Energa“ poseban akcenat je stavio na strateške energetske prioritete i investicijske potencijale Bosne i Hercegovine.

Prvog dana konferencije, 6. juna, u okviru sesije Strateški prioriteti u Bosni Hercegovini bit će obrađene teme planiranja proširenja proizvodnje u energetskom sektoru BiH 2016-2036 i investicijski potencijali energetskog sektora, a u okviru panel diskusije govorit će predstavnici nadležnih ministarstava institucija države i oba entiteta.

Aktuelna tema "Uspostava organiziranog tržišta električne energije u Bosni Hercegovini“, naziv je prve konferencijske sesije drugog dana, a tretirat će teme otvaranja i budućnosti tržišta električne energije u BiH. Uvodničari i panelisti će biti predstavnici nadležnih ministarstava, zatim regulatornih agencija, operatora i proizvođača električne energije.

Posljednjeg dana održavanja "Energe“ bit će priređen "Info dan o obnovljivim izvorima energije“ u okviru koje će biti organizovana i panel diskusija o temi Električni automobil - "zeleno“ vozilo budućnost.

Projekt "Energa 2017“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

Partneri su Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna/ Gospodarska komora Federacije BiH.

(sa-c.net)


 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top