Sarajevo | Construction News

14 Feb 2015 19:57 #4647 by Admir

Eldinjhi_72 wrote: Bolje bi ti bilo da si odgovorio i ujedno da nesto napises o onim projektim sto smo raspravljali a ne da mi napises u vezi slova,jeli ti to nesto smetaju velika slova...

Bolje bi mi bilo? Trebao bi da znaš šta znače velika slova... A vjerovatno ne pišem ništa dok ne budem 100% siguran u nešto.

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Feb 2015 12:51 #4648 by Eldinjhi_72
Iskreno u ovom tvom slucaju ne znam sta znace velika slova,jer mi nikad niko i ngdje rekao da mu je smetalo ako sam pisao velikim slovima...Zato bi ti bio zahvalan ako bi mi objasnio zasto neces da se pise velikim slovima..Pozdrav

15 Feb 2015 15:28 #4649 by Admir
Izbjegavaj pisanje velikim slovima. Mnogi to doživljavaju kao "vikanje" i smatraju iritantnim i uvredljivim. Nije vazno, skrenuli smo sa teme...

15 Feb 2015 20:11 #4650 by Eldinjhi_72
Ok,hvala ti..u pravu si,nego kad ces znati nesto vise o onim projektima i sta je sa u pitanju oko one zemlje,cija je to zemlja,posto vidim tj citam da se i Bakir tu nesto spominje...

15 Feb 2015 21:45 #4651 by Fache
Meni se čini da će biti tu velika borba oko zemljišta. Realno najatraktivnije u državi i najskuplje vjerovatno...

To je tvoje pravilo, moje ne

16 Feb 2015 13:35 #4652 by Admir

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Sarajevo Tower"

U narednih mjesec dana zvanično će početi izgradnja najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa "Sarajevo Tower".

Kompleks će se graditi u Kolodvorskoj ulici (u blizini Hitne pomoći u opštini Novo Sarajevo).

Investitori projekta su Smart Invest d.o.o. i Ans Drive d.o.o.

Stanovi su namijenjeni bh. građanima i zadovoljit će sve ukuse kada je u pitanju cijena i kvaliteta.

Kompleks Sarajevo Tower je spratnost -3+P+26. U podzemne tri etaže biće smješteno oko 600 garažnih mjesta, zajedničke prostorije (podstanica, sprinkler stanica, ostave i sl.). Poslovni prostori su na prizemlju do drugog sprata i zauzimat će površinu od 10.000 m2. U okviru dijela namijenjenog za poslovne prostore planiran je i tržni centar koji bi trebao da zadovolji sve potrebe stanara, ali i građana Sarajeva, kao i vrtić.

Stambeni dio sadržavat će više od 400 stambenih jedinica.

Sarajevo Tower je BGP 60.000m2 iznad zemlje, urađen je u skladu sa regulacionim planom Opštine Centar-Novo Sarajevo i zadovoljit će sve važeće zakonske propise.

(eKapija.ba)

Uskoro ćemo imati više informacija o projektu...

16 Feb 2015 14:29 #4653 by Charmed
Fino, neobicno, zaodovljan sam. Samo ne razumijem gdje ovolika zgrada moze stati u Kolodvorskoj? Ako neko moze oznaciti tacnu lokaciju na mapi.

16 Feb 2015 14:41 - 16 Feb 2015 14:42 #4654 by Fache
Bio je ranije onaj projekat od "SA Dundee d.o.o.", isto neki neboder u Kolodvorskoj. Kontam da nije ista lokacija u pitanju?

To je tvoje pravilo, moje ne

16 Feb 2015 17:37 #4655 by Eldinjhi_72
Ovo stvarno mocno izgleda,ali ni meni nije jasno gdje ce biti..Kad smo kod Kolodvorske sta je bilo sa one buvlje pijace preko puta Merkatora gdje se nekad trebao praviti Nau-Haus,jeli i dalje pijaca ili je prazna parcela...

16 Feb 2015 17:40 - 16 Feb 2015 17:42 #4656 by Admir
Pretpostavljam da misliš na Bauhaus a njegovu lokaciju mozes vidjeti na mapi u "approved" sekciji: www.sa-c.net/index.php/map.html

A to preko puta bivšeg Mercatora, koliko sam upoznat još uvijek je neki buvljak manji...

Time to create page: 0.089 seconds