Everton dobio dozvolu za izgradnju impoznatnog stadiona na vodi

everton stadion na vodi

Gradsko vijeće Liverpoola izdalo je dozvolu za izgradnju novog stadiona engleskog premijerligaša Evertona i to na lokaciji gradske rive uz rijeku Mersey.

Iz ovog kluba su istakli da već 25 godina traže lokaciju na kojoj će graditi novi stadion jer trenutni Goodison Park ima brojna ograničenja, prije svega kada je u pitanju proširivanje tribina, a novi stadion bi trebao imati više od 52.000 sjedećih mjesta.

Iako se prvobitno Historijski arhiv Engleske usprotivio uz komentar da će izgradnja stadiona na ovom mjestu narušiti gradsko naslijeđe, kao i Zelena partija koja smatra da će sve utjecati na okolinu, te optužbe su odbačene uz komentar kako izgradnja stadiona neće imati utjecaj na pomenute segmente.

Projekat izgradnje novog stadiona Evertona je vrijedan pola milijarde funti i trebao bi osigurati posao za 15.000 ljudi, a navodi se da bi trebao biti najmoderniji stadion u čitavoj Velikoj Britaniji.

Ipak, procedura još uvijek nije završena i navodi se da da ključnu odluku donosi Vlada Engleske. Također, planirano je i dodatno preuređenje trenutnog stadiona Evertona Goodison Parka. Everton na ovom stadionu igra od 1892. godine.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top