Konkurs: ALUKOENIGSTAHL projektni konkurs za studente arhitekture i građevine BiH

AKS Urban_living_konkurs-01

Kompanija ALUKÖNIGSTAHL zajedno sa partnerom Schüco želi podržati studente arhitektonskih i građevinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini te biti pouzdan saradnik na budućim projektima. S tim u vezi, organizujemo konkurs za sve studente navedenih fakulteta u kojem će kreator najboljeg rješenja osvojiti studijsko putovanje u Moskvu u periodu od 11-14.04.2018. godine.

Komisiju za izbor najboljeg rada čine arhitektice i arhitekti kompanije ALUKÖNIGSTAHL. Objava pobjednika najboljeg projekta će biti 26.03.2018. godine na našoj Facebook stranici www.facebook.com/alukoenigstahlbih i na web stranici www.alukoenigstahl.ba

Tema konkursa – URBAN SCHÜCO LIVING

Projektni zadatak:

Konkursna rješenja treba da prikažu studentske poglede na temu individualnog stanovanja u urbanim sredinama današnjice. Urbana vila koja će svojim oblikovanjem, estetikom, funkcijom i materijalizacijom odgovoriti na sve potrebe današnjeg urbanog načina života i urbane sredine u kojoj je smještena.

Poseban naglasak je potrebno staviti na primjenu postojećih Schüco sistema pri projektovanju objekta, kako u vizuelnom i funkcionalnom pogledu, tako i u pogledu niskoenergetske odrednice samog objekta, i svih drugih tehničkih karakteristika Schüco sistema koji u konačnici predstavljaju komforni benefit krajnjeg korisnika objekta (zvučna izolativnost, automatizacija funkcija, protuprovalnost, zaštita od sunca...)

U samom konkursnom rješenju potrebno je implementirati najmanje 5 postojećih Schüco sistema  (Schüco aluminijumskih ili PVC sistema prozora, vrata, kliznih stijena, fasadnih sistema, zaštite od sunca...).

Format radova nije ograničen i ostavlja se na izbor samog autora konkursnog rješenja. Radovi se predaju u digitalnom obliku (Microsoft PowerPoint ili PDF ili JPEG) na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 20.03.2018. godine.

Konkursna rješenja treba da sadrže minimalno ove priloge: 

-         Textualno objašnjenje rada

-         3D samog objekta – minimalno 4 slike

-         Osnovu objekta sa jasno određenom funkcijom

-         Izglede /fasade objekta

-         Najmanje jedan presjek

-         Detalji Schüco sistema integrisani u arhitektonske priloge

-         Jasno navedeni odabrani Schüco sistemi sa tehničkim karakteristikama sistema

Za pristup detaljima i presjecima Schüco sistema, neophodna je registracija na sljedećem linku:

https://www.alukoenigstahl.ba/_layouts/15/authenticate.aspx">https://login.alukoenigstahl.com/account/register?defaultCountry=BA&;language=BS&returnUrl=https://www.alukoenigstahl.ba/_layouts/15/authenticate.aspx

Dostavom radova na našu adresu automatski dozvoljavate pravo promocije istih.

Želimo Vam puno uspjeha. Radujemo se Vašim rješenjima!

(sa-c.net)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top