Foto-konkurs ''OBJEKTIViziraj''

udruzenje fora _1Udruženje FORA u okviru manifestacije Umjetnost u javnom prostoru raspisalo je foto konkurs OBJEKTIViziraj, na temu "Pozitivni odnosno negativni primjeri arhitektonskih objekata ili cjelina izgrađenih u poslijeratnom periodu (od 1995. do danas) u BiH".

Svi zainteresovani građani i građanke BiH su pozvani/e da kroz foto objektiv zabilježe svoje subjektivne utiske prema izgrađenom prostoru i učestvuju na konkursu.

 

Cilj konkursa je potaknuti aktivniji odnos građana prema prostoru koji ih okružuje, arhitektonskoj baštini i kulturno-historijskim prostorima grada, te ukazati na objekte koji narušavaju izgled grada, ali i na one lijepe primjere arhitekture koje je potrebno sačuvati.

 

Uslovi konkursa: svaki autor/ica može poslati do 3 fotografije Uz fotografiju je potrebno priložiti i kratki opis lokacije, te lično viđenje autora/ice, odnosno pozitivnu ili negativnu kritiku. Na konkursu ne mogu učestvovati fotomontaže, digitalno manipulisane fotografije, niti fotografije koje su ranije objavljene. Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, crno-bijele ili u boji. Fotografije trebaju minimalne rezolucije 3000 x 2000 pixel-a.

 

Zainteresovani mogu slati svoje fotografije na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom: "Za foto konkurs OBJEKTIViziraj".

E-mail treba sadržati ime i prezime autora/ice, naziv fotografije, te prateći komentar.

 

Konkurs je otvoren do 30. juna 2012. godine.

 

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top