Konkurs: BAUHAUS 100

bauhaus 100 konkurs

 

Organizacija LIFT – Prostorne inicijative poziva sve mlade arhitekte, dizajnere, studente i pripadnike srodnih zanimanje za učešće na ovogodišnjem konkursu čiji će učesnici i pobjednici biti proglašeni tokom Dana arhitekture 2019. Konkurs se organizuje u partnerstvu sa Goethe-Institut Bosnien und Herzegowina i Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja Bauhaus škole za arhitekturu i primjenjenu umjetnost. Pokrovitelj konkursa je Opština Centar Sarajevo.

Projektni zadatak predviđa izgradnju trga sa vidikovcem na području naselja Ciglane u Sarajevu. Osnovni cilj projektnog zadatka jeste aktivacija urbane mikro-lokacije i dopuna postojećeg sistema trgova i pješačkih zona.

Svi zainteresovani učesnici svoje prijave mogu poslati na mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Rok za prijavu na konkurs je 15.04.2019. godine nakon čega će učesnici dobiti potvrdu o učešću na konkursu i kompletnu konkursnu dokumentaciju. Učešće na konkursu je besplatno.

Krajnji rok za predaju radova je 05.05.2019. godine do 23:59h. Ukupan nagradni fond je 3.000 €.

Konkursnu brošuru možete preuzeti OVDJE.

(aabh.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top