Konkurs za arhitekte "Bringing light to life 2018"

VELUX konkurs za arhitekte

Peto izdanje konkursa kompanije VELUX koji je započet u Bugarskoj, od ove godine dobija regionalni karakter pa su arhitekte iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Rumunije dobro došle da svoje projekte prikažu široj, regionalnoj publici.

Arhitektonski konkurs „Bringing Light to Life” za cilj ima promociju projekata koji pokazuju raznovrsnost mogućnosti aplikacije krovnih prozora na kućama, stambenim, poslovnim i komercijalnim zgradama.

Zainteresovani se mogu registrovati i prijaviti projekte u dve kategorije: Porodične kuće i Rezidencijalni/Javni objekti.

U konkurenciji za nagrade biće samo pravi projekti koji u sebi sadrže krovne prozore i/ili svjetlosne tunele za kose i ravne krovove. Detalji, 3D vizualizacije i dodatne informacije o projektu su dobro došle budući da će vizualizovani projketi imati prednost prilikom ocjenjivanja žirija.

Projekti mogu biti iz 2017. Ili 2018. godine, u bilo kojoj fazi, uključujući i već izvedene objekte u navedenom periodu.

Dodjeljuju se po jedna nagrada u obje kategorije i jedna velika nagrada u iznosu od 2000 EUR. Posebna poslastica za pobjednika biće posjeta VIII Daylight simpozijumu koji se održava u Parizu.

Rok za slanje projekata je 10.decembar,.

Žiri će o pobednicima odlučivati tokom januara 2019. godine dok će pobednici biti obajvljeni na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Sofiji u februaru 2019. godine.

Svoje projekte možete prijaviti putem registracionog formulara.

Na zvaničnom sajtu konkursa https://bll.velux.com/en/ možete pogledati pobjedničke i sve prijavljene radove iz prethodnih godina.

(gradjevinarstvo.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top