Lafarge konkurs za inovacije

Lafarge konkurs inovacije

Peta Međunarodna „LafargeHolcim Nagrada“ traži pametna rješenja za gradove i izgrađena okruženja. Otvoren je nagradni konkurs sa fondom od 2 miliona USD za održivu gradnju.

„LafargeHolcim Nagrada“ je najznačajnije globalno takmičenje u oblasti održivog dizajna. Nagrade su otvorene za vodeće projekte profesionalaca kao i za smjele ideje nove generacije koja spaja rješenja održive gradnje sa izvanrednim arhitektonskim rješenjima. U organizaciji LafargeHolcim Fondacije za održivu gradnju, takmičenje identifikuje ideje sa najvećim potencijalom da ponude rješenja za današnje izazove rastuće urbanizacije i poboljšanja kvaliteta života.

Projekti i koncepti iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanog dizajna, planiranja, tehnologije i građevinarstva imaju pravo prijave putem interneta na konkurs sa nagradnim fondom od 2 miliona USD do 21. marta 2017. godine.

Glavna kategorija konkursa je otvorena za arhitekte, planere, inženjere, studente srodnih oblasti, vlasnike projekata, graditelje i građevinske kompanije koji pokazuju svoje održive odgovore na tehnološke, ekološke, društveno ekonomske i kulturološke probleme u savremenoj gradnji. Prijavljeni projekti moraju biti u poodmakloj fazi projektovanja, moraju imati veliku verovatnoću realizacije  a  izgradnja ne mora biti započeta prije 4. jula 2016.godine.

Učesnici do 30 godina starosti mogu da podnesu vizionarske koncepte i smjele ideje bez obzira na vjerovatnoću realizacije projekta: kategorija „Nova generacija“ posebno traži „blue-sky“ rješenja studenata i mladih profesionalaca.

Takmičenje je podijeljeno u pet geografskih regiona – svaki region će imati svoj žiri sačinjen od renomiranih stručnjaka. Projekti će se ocijenjivati u odnosu na region u kom su planirani da se grade a vrjednovaće se se u odnosu na  pet „ciljnih izazova“ održive gradnje koji posmatraju projekat iz holističke perspektive i uzimaju u obzir cjelokupan životni ciklus projekta.

Učešće na konkursu je slobodno a projekat mora biti podnijet na engleskom jeziku popunjavanjem formulara na web stranici koji će pružiti informacije o autorstvu, sažetak projekta, tehničke detalje kao i slike ili ilustracije projekta. Detaljno uputstvo se može pronaći ovdje.

(gradjevinarstvo.rs)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top