Pobjednici takmicenja za dizajn metro stanica ''Nizhniye Mnevniki'' i ''Terekhovo''

Buromoscow платформа 2

Proglašeni su pobjednici takmičenja za dizajn metro stanica “Nizhniye Mnevniki” i “Terekhovo”
 
Strelka KB proglasila je ruske biroe “Timur Bashkayev Arhitektonski Biro” i “BuroMoscow” kao pobjednike takmičenja za dizajn za dvije metro stanice u Moskvi “Nizhniye Mnevniki” i “Terekhovo”. Metro stanice su locirane na sjevero-zapadu Moskve. Ovo su nove stanice koje će biti izgrađene u svrhu proširenja Moskovske metro mreže i trebaju biti otvorene u 2018. godini.
 
Marat Khusnullin, predsjednik komisije, zamjenik gradonačelnika Moskve za Urbani razvoj i izgradnju: “Takmičenje je privuklo mnogo interesa iz oba pravca, od običnih građana do profesionalnih krugova. Status Moskovskog metroa kao jedinstvenog svjetski poznatog arhitektonskog fenomena, je uveliko doprinio ovom interesu. Primili smo 121 aplikaciju iz 16 zemalja. Pobjednički projekti za Terekhovo i Nizhnie Mnevniki stanice, izabrani su zbog svog jedinstvenog i orginalnog dizajna, i savršenog vizuelnog prikaza u skladu sa najvećim standardima savremene arhitekture.”
 
Otvoreno međunarodno dvofazno takmičenje za razvoj arhitektonskih i dizajn rješenja za moskovske metro stanice “Nizhniye Mnevniki” i “Terekhovo” je počelo 7 oktobra 2015.
 
U nastavku pogledajte pobjednička rješenja:
 
Terekhovo
Nizhniye Mnevniki
(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top