Postavljen kamen temeljac za Hockenheimring Porsche Experience Centre

hockenheimring porsche experience centreOdlična lokacija za autentično iskustvo Porschea - sedmi Porsche Experience Center u svijetu biće sagrađen direktno unutar granica Hockenheimringa. Kamen temeljac je upravo postavljen, a centar će biti otvoren u četvrtom kvartalu 2019. godine. Novi Hockenheimring Porsche Experience Center pokriva ukupnu površinu od 160.000 kvadratnih metara.

“Porsche je neraskidivo vezan za sportske automobile. Naš novi Hockenheimring Experience Center će savršeno dokazati ovu vezu. Nalazi se na samo 100 kilometara od glavnog štaba u Zuffenhausenu u Stuttgartu, a centar će pružiti kupcima i navijačima šansu da osjete uzbuđenje vožnje naših sportskih automobila na izazovnim putevima i off-road stazama“ - izjavio je Alexander Pollich, izvršni direktor kompanije Porsche Deutschland GmbH.

Prvi Porsche Experience Center otvoren je u krugu tvornice u Leipzigu 2002. godine. Slijedili su Silverstone (Velika Britanija, 2008), Atlanta (SAD, 2015), Le Mans (Francuska, 2015) i Los Angeles (SAD, 2016). Novi centar u Šangaju (Kina) sagrađen je u aprilu 2018. godine. Projekt na Hockenheimringu uključuje više staza i oblasti za širok spektar programa obuke. Zahtjevna staza dužine 2,7 kilometara daje vozaču priliku da se „srodi“ sa dinamikom vozila. Staza će biti dopunjena dinamičkim modulima, kao što su vodene zone, simulator klizanja i tri kružna toka. Off-road park površine 5.200 kvadratnih metara, koji sadrži 16 odvojenih modula, obuhvata karakteristične poligone za teške terene, nagibe do 70%, kosine, stijene, kanale i stabla, pod različitim uglovima.

U trospratnom centralnom objektu biće boksovi u kojima će se nova vozila isporučivati kupcima, a tu su i restoran, kafe, te sale za konferencije i održavanje različitih promotivnih aktivnosti.

(proauto.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top