U Dubaiju uskoro gradnja trgovačkog centra velikog kao 100 nogometnih igrališta

dubai square

U Dubaiju uskoro planiraju graditi najveći trgovački centar na svijetu Dubai Square.

Projekt vrijedan dvije milijarde dolara nastat će u luci Dubai, imat će skoro 750.000 kvadratnih metara, skoro dvostruko više nego drugi najveći shopping centar Dubai Mall, i pokrivat će površinu veću od 100 nogometnih igrališta.

Nova era

U prizemlju se planiraju koncerti i predstave u futurističkoj areni opremljenoj najmodernijom projekcijskom tehnologijom, a porodice će imati na raspolaganju kinodvorane, vodeni park, sportsku dvoranu i supermarket. Ali, tehnologija koju najavljuju daleko najviše intrigira.

Nakon što se sagradi, Dubai Square pomicat će granice moderne maloprodaje i zabave oslanjanjem na tehnologiju sljedeće generacije. Bit će namijenjen novoj eri kupaca, koji su digitalni, povezani i tehnički potkovani. Karakteristike uključuju umirujuće iskustvo, kao što su VIP komore, pametne sobe s interaktivnim ogledalima i privatnim modnim zbirkama.

Idealno tržište

Također, povezivanje fizičkih trgovina s digitalnim platformama bit će podignuto na novi nivo novom tehnologijom, uz kupovinu putem mobilnog telefona ili računara, kao i fizičkim trgovinama.

"Prodajna revolucija u Dubaiju ide prema virtuelnom svijetu, nude više od običnih fizičkih trgovina. Demografska struktura također je vrlo atraktivna trgovcima po Bliskom istoku zbog visoke stope nataliteta i relativno mladog stanovništva. Otprilike polovina stanovništva Bliskog istoka mlađa je 25 godina. Mnoštvo njih su bogati profesionalci, što predstavlja idealno tržište za iduća dva desetljeća", ispričao je analitičar Nicolas Rubeiz.

(Radiosarajevo.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top