U Indoneziji se planira gradnja mosta dugog 7km

most indonezija 7km

Indonezija sledeće godine počinje sa izgradnjom mosta dugog 7 kilometara koji će povezati dva ostrva Batam i Bintan blizu Singapura. Procjenjuje se da će troškovi iznositi oko 284,35 miliona dolara.

Projekat izgradnje ovog mosta dio je strategije razvoja regiona poznatog pod nazivom Kepri. Startegija se odnosi na povezivanje oblasti i aktiviranje industrije i turizma u ovom području. Most ima za cilj da iskoristi ekspanziju Singapurskog aerodroma „Changi“ razvojem novog Terminala 5, koji će imati transportne veze sa Bintanom.

Projekat izgradnje će se sastojati iz tri faze - prvo će biti uspostavljena veza od Batama do Pulau Tanjung Sauha, zatim do Pulau Buaua i konačno do Bintana.

Guverner Keprija Nurdin Basirun izjavio je da je kineska državna investiciona kompanija China Power Investment Corp jedna od kompanija koje su zainteresovane za ovaj projekat, a takođe dodao i da ima još investitora koji bi se uključili u poduhvat. On navodi i da bi izgradnja mosta uticala i na poznatu zonu slobodne trgovine BBK (Batam, Bintan i Karimun) i doprinela njenom prosperitetu.

Izgradnja mosta bi trebala da počne 2020. dok bi radovi trajali između tri i četiri godine. Ideja za most je prvi put objelodanjena 2005. godine.

(gradjevinarstvo.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top