Završena izgradnja najmodernijeg stadiona u Americi

mercedes benz stadium atlanta

Izgradnja ovog nevjerovatnog zdanja futurističkog izgleda je koštala čak 1.2 milijarde američkih dolara, dok će unikatni krov biti zvanično pedstavljen navijačima ovog vikenda.

Sa pokretnim krovom kome je potrebno samo osam minuta da se otvori i ponovo zatvori, stadion izgleda kao svemirski brod koji je sletio u centar ovog američkog grada, prenosi Telegraf.rs.

Zvanično otvranje stadiona se održalo u avgustu mjesecu prošle godine, ali usljed određenih problema i potrebe za daljim testiranjima, njegova upotreba je bila odložena sve do današnjih dana.

Naime, u nedjelju 29. jula, Atlanta Falkonsi će na otvorenom treningu ugostiti očekivanih 50.000 fanova koje će prisustvovati otvaranju i zatvaranju krova.

U izjavi za Denver Post, Majk Igan (Mike Eagan), koji je bio glavni izvođač radova je izjavio:

"Sve radi upravo onako kako bi trebalo. Svi jedva čeakamo da navijači pristignu na stadion, oni će biti zapanjeni onim što smo im pripremili. Nikada nismo imali sumnje da će ovo raditi" - izjavio je je Igan i nastavio:

"Ali vidjeti stadion kako je otvoren je ono što me čini uzbuđenim. Sada više ne moram da odgovaram na pitanja ljudi kada će krov biti završen".

Inače, kapacitet najmodernijeg stadiona posjeduje opciju smanjivanja kapaciteta sa 83.000 na 42.000 gledalaca za manje događaje. Ovako nešto je moguće zahvaljujući pokretnim tribinama kao i velikoj zavjesi koja se spušta sa krova i zaklanja gornje tribine.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top