Beograd: Glavna željeznička stanica postaje muzej

beograd glavna zeljeznicka stanica wikipediaOd danas je za sve vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom želježnickom saobraćaju polazna i dolazna stanica Beograd Centar u Prokopu.

Izuzetak su samo dva para međunarodnih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, koji su još od 16. juna preusmjereni u željezničku stanicu Topčider.

Od danas u stanici Beograd Centar u Prokopu dnevno će saobraćati 195 vozova, i to: 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na lini BG voza izmedu Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG voza između Beograd Centra i Resnika.

Po prvi put vozovi će saobraćati između Vršca i centra Beograda, a biće po pet polazaka dnevno.

U saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" navodi se da je, nakon realizacije velikog broja aktivnosti, i željeznička stanica "Vukov spomenik" u potpunosti pripremljena da od danas kroz nju dnevno prolazi 100 vozova, i to: 90 vozova na liniji BG voza Batajnica - Ovča i 10 vozova na relaciji Beograd Centar - Vršac

Poslijednji voz koji je krenuo iz Glavne železničke stanice na trasi Beograd - Budimpešta bio je sinoć u 21.45 časova. On je ispraćen uz pjesmu "A sad adio".

Zgrada Željezničke stanice u Beogradu, izgrađena 1884. godine, treba da postane Istorijski muzej Srbije.

(tanjug/sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top