Italijanska kompanija gradi najvišu zgradu u Srbiji

kula beograd visual

Predstavnici kompanija Belgrade Waterfront i Pizzarotti potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji. Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni dio Belgrade Waterfronta, a na posljednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu, sa kojeg će se pružati neverovatan pogled na panoramu grada. Glavni radovi počeće tokom decembra.

Pizzarotti je jedna od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti. Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku

Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi. The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuzni brendirani apartmani, će takođe biti smešteni u Kuli Beograd, kao prvi u Evropi, postavljajući Beograd na mapu svjetskih destinacija.

Kulu Beograd dizajnirala je svjetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM. Lokacija Beograda, na ušću dvije velike reke, bila je uz istorijski i kulturni pejzaž Srbije glavna inspiracija za arhitekte u stvaranju ove monumentalne zgrade.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top