Luštica Bay otvorio vrata gostima

lustica bay foto fb

Luštica Bay, novi grad na crnogorskom dijelu Jadrana otvoren je prošlog vikenda kao potpuno operativna i funkcionalna destinacija.

Za početak, s radom su počeli hotel The Chedi Luštica Bay, rangiran s 5 zvjezdica, te Marina Luštica Bay, prva od dvije nautičke luke.

Luštica Development, zajednička kompanija švicarskog Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%) na tivatskom dijelu poluostrva Luštica razvija projekt u koji je uključena izgradnja sedam hotela, dvije marine, golf terena s 18 rupa, oko 2000 stanova, vila i porodičnih kuća kuća, te svih sadržaja nužnih za život grada. Vrijednost projekta procijenjena je na 1,1 milijardu eura.

Ulažu 50 miliona eura godišnje

Hotel The Chedi otvorili su Samih Sawiris, predsjednik i vlasnik kompanije Orascom Development Holding, premijer Duško Marković i Johan Berlandt, predsjednik belgijske Besix grupe.

Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 privatnih condo apartmana koji će biti dostupni kao ekskluzivni stanovi za odmor. Otvoreno je 171 novo radno mjesto.
Novu nautičku luku otvorili su Khalid Bishara, čelnik Orascom Development Holdinga, Milutin Simović, potpredsjednik crnogorske vlade te Siniša Kusovac, predsjednik Općine Tivat.

Samih Sawiris najavio da će Orascom nastaviti dinamično razvijti novi turistički grad na Crnogorskom primorju. Marković je čestitao kompanijama Orascom Development Holding i Luštica Development na završetku radova na izgradnji prvog od sedam hotela u Luštica Bayu.

“Očekivanja su da ćemo u nastavak realizacije projekta ulagati u prosjeku po oko 50 miliona eura godišnje. U oktobru počinjemo gradnju druge faze – naselja Central na 240.000 kvadrata prostora bivše kasarne u Radovićima”, rekao je ranije Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Developmenta.

Turističke vile

Luštica Bay zamišljen je kao mjesto koje sadrži sva obilježja jednog gradića koji može primiti 3.500 stanovnika. Smatra se da će 1.000 stanovnika u njemu boraviti stalno. Prije toga, treba izgraditi stambeni dio naselja, prije svega centralni dio – Central, koje se nalazi iznad Marina naselja i prve od dvije marine.

Cijene po kvadratu kreću se od 2.400 do 2.600 eura. Central će imati i više trgova i tržnica, šetališnu zonu, šoping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, igrališta za djecu, sportske terene i zatvoreni bazen.

Jugoistočno od Centrala gradit će se još jedan tzv. beach hotel. U pravcu uvale Pržna bit će stambeno naselje Horizon s turističkim vilama.

(Poslovni dnevnik)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top