Najviša zgrada u regionu, West 65 Tower, biće završena krajem juna 2021. godine

West 65 TowerNovobeograđanima je već poznat stambeno-poslovni kompleks West 65, kompanije PSP-Farman Holding, koji ima 447 stanova i 72 poslovna prostora u 11 stambenih objekata. Tokom 2018. godine počela je izgradnja druge faze, koja obuhvata West 65 Tower, a od jeseni ove godine radiće se i West 65 Mall. Njihova ukupna nadzemna površina iznosi 53.436 m2.

''West 65 Tower će sa svojih 40 spratova dostići visinu od 155,3 m i u momentu izgradnje biće najviši objekat u regionu. Na površini od 40.346 m2 biće smeštene 294 luksuzne stambene jedinice. Stanarima će biti na raspolaganju privatni bioskop, community room i garden, wellness i spa centar sa bazenom, 24/7 recepcija sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem, kao i mnoge druge pogodnosti'', kažu iz kompanije PSP-Farman Holding.

Krajem marta ove godine završena je izgradnja dvije podzemne etaže sa ukupno 576 parking mjesta i nastavljeni su radovi na izgradnji kule. Trenutno je u toku izvođenje treće nadzemne etaže.

Kada je riječ o West 65 Mall, iz kompanije kažu da će na svojih 13.090 m2 posjetiocima ponuditi odabranu ponudu fashion-a, home decor-a, elektronike, kao i ekskluzivan market sa značajnim dijelom organske ishrane i ostale specijalne sadržaje. U objektu su planirani najnapredniji sistemi klimatizacije i ventilacije, kao i 250 parking mjesta.

Završetak izgradnje West 65 Mall-a predviđen je za kraj 2020. godine, dok je završetak izgradnje West 65 Tower-a planiran za kraj juna 2021. godine.

Ugovaranje radova i upravljanje projektom

''Investitor već ima ugovorene radove sa izvođačima armirano betonske konstrukcije, fasadne aluminarije, liftova i druge opreme. Ugovaranje ostalih zanatsko građevinskih radova je u toku'', navode u kompaniji.

Investitor u realizaciji projekta West 65 koristi najsavremeniji način upravljanja projektom, koristeći sopstveni softver Bexel.

''Riječ je o platformi baziranoj na 3D BIM tehnologijama virtuelnog projektovanja i izgradnje. Njene prednosti su: potpuna kontrola projekta; dobijanje korisnih informacija u najranijoj fazi; koordinisanje svih učesnika projekta; smanjenje rizika; smanjenje troškova i vremena realizacije, a samim tim i uvećanje profita; mogućnost isprobavanja različitih projektnih opcija bez ikakvog rizika'', objašnjavaju iz kompanije PSP-Farman Holding.

(eKapija)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top