Srbija: Gradnja Nacionalnog stadiona izvjesna

nacionalni stadion srbije visual

O realizaciji plana za gradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu gotovo da se svakodnevno razgovara na relacijama Vlade, potencijalnih investitora, grada i Fudbalskog saveza. Radna grupa nekoliko puta je razmatrala studiju opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona, a zaključak je da je Srbiji takav projekat potreban kao i da u planovima za njegovu realizaciju nema prepreka, saznaje Blic Biznis.

Prvi radovi bi trebalo da krenu vrlo brzo, a procjena je da bi gradnja cijelog kompleksa trajala od dvije do tri godine. Posljednje projekcije su da će gradnja koštati najviše 70 miliona eura. Mnogo više od toga, uložiće, međutim, kompanije koje budu vidjele interes da investiraju u zoni stadiona. Prema ranjim najavama, plan je da se okviru stadiona napravi cijeli grad. Biće tu poslovni i stambeni blokovi, izložbeni sajmovi, prostor za kulturu i koncerte, akvaparkovi, ali i tehnološki park koji uključuje dolazak velikih svjetskih trgovačkih lanaca. Ministarstvo finansija već pregovara sa kompanijma IKEA i KAUFMAN, a koje su vrlo zainteresovane da se nađu u okviru cijelog kompleksa.

Stadion će moći da primi 60.000 navijača, prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara.

Planirana je i izgradnja nove primarne saobraćajne mreže, kao i izgradnja nove petlje koja će omogućiti uključenje na auto-put Beograd-Šid sa obilaznicom. Posjetioci će, prema najavama, do stadiona moći da stignu i željeznicom, jer je u planu proširenje linije 4 „BG voza".

(blic.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top