Međunarodni aerodrom Sarajevo raspisao još jedan tender vrijedan šest miliona KM

01 administrativni_objekat_aerodrom_sarajevo_visualMeđunarodni aerodrom Sarajevo raspisao je još jedan tender, ovaj put za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta u vrijednosti 6 miliona KM bez PDV-a, saznaje Akta.ba.

"Riječ je o objektu u kojem će biti smješteni kancelarijski i radni prostori, koji će biti podijeljen na zemaljsku i zračnu stranu, a prolaz iz jedne u drugu stranu će biti kontrolisan", kazali su iz sarajevskog aerodroma za naš portal.

Rok za dostavljanje ponuda je 17.07.2018. dok je rok za izvođenje radova 18 mjeseci.

Podsjećamo, Aerodrom Sarajevo početkom maja objavio je i tender za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B. Rok za prijavu na ovaj tender je 10. 07.2018. Vrijednost radova je 30 miliona KM bez PDV-a.

Tender je objavljen nekoliko mjeseci nakon što je završeno rušenje starog Terminala A koji se odavno nije koristio za prvobitnu namjenu, a nalazio se pored obnovljenog Terminala B, čije je proširenje planirano upravo na prostoru koji je postao raspoloživ rušenjem starog Terminala A. Projektom je planirano dvostruko povećanje postojećih kapaciteta, a ovim proširenjem moglo bi biti opsluženo blizu dva milijuna putnika godišnje.

Planirano je proširenje i povećanje svih prostornih i tehnoloških kapaciteta za potrebe registracije putnika i prtljaga, carinske, sigurnosne, pasoške, sanitarne kontrole na dolasku i odlasku, čekaonica za ukrcavanje putnika, hitne pomoći, sigurnosnog pregleda prtljaga, preuzimanja prtljaga, čekaonice za doček putnika, ugostiteljskih sadržaja, Duty Free Shopa, kancelarijskih i komercijalnih prostora za potrebe aviokompanija te drugih agencija, prostora za vjerske potrebe i svih drugih pratećih službi.

Proširenje treba osigurati dodatnih 10.000 metara kvadratnih prostora na četiri etaže, a stari i novi dio biti će povezani modernom nadstrešnicom.

Dužina terminala će biti 110 metara, a sada je 68. Proširenjem će se dobiti još jedan ulaz na Aerodrom. Checkin zona će se proširiti sa 17 na 28 mjesta, a umjesto sadašnja četiri gate-a napravit će se sedam. Proširit će se i zona dolazaka.

(Akta.ba)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top