Uskoro natkrivanje zapadne tribine stadiona u Vrapčićima

stadion vrapcici_mostar_fkvelezNa zvaničnoj internet-stranici FK Velež objavljeno je saopćenje u kojem su navedene promjene planova poboljšanja infrastrukture stadiona u Vrapčićima.

"Poznato vam je da je UO FK Velež Mostar imao namjeru pokrivanja sjeverne tribine Stadiona Rođeni kao prioritet radova na prilagođavanju za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Vođeni takvom odlukom, dali smo kompetentnim projektantima zadatak da se uradi projekt i statika pomenute tribine. Nismo se nadali da će projekt tražiti izuzetno puno građevinskih izmjena i ojačanja, koja bitno odudaraju cijenom od predviđenog budžeta. Uvidom na licu mjesta konstatovano je da sadašnja armatura ugrađena u nosive stubove na sjevernoj tribini ne može garantovat kvalitetne oslonce za krov. Bojimo se da bi ulazak u ovu investiciju bio neizvjestan do kraja.

Kako postoje određena sredstva za natkrivanje, UO FK Velež je odlučio da pokrivamo zapadnu tribinu koja ima sve statičke preduslove za nošenje krova te ćemo radovima pristupiti odmah po okončanju prvenstva 2017/2018. Isto tako, trudit ćemo se da stavimo nove i kvalitetnije stolice. To će nam omogućiti dobijanje licence za Premijer ligu.

Također vas obavještavamo da smo potpisali ugovor o projektovanju rasvjete na Stadionu Rođeni sa firmom AKSA d.o.o. Zenica, koja je ovlašteni projektant NSBiH. Nakon urađenog projekta potpisuje se trojni ugovor između NSBiH, FK Velež i lokalne zajednice čime se otvara budžet za izgradnju reflektora. Savez će donirati rasvjetna tijela,što je 42 posto od ukupnog projekta). Ostale elemente treba obezbjediti FK Velež i lokalna zajednica".

(sa-c.net)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top