VIDEO: Radovi na izgradnji stambenih objekata ''Ilidža Towers''

01 ilidza towers 25 jun 2018Privode se kraju grubi građevinski radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa ''Ilidža Towers'' uz lijevu obalu rijeke Željeznice. U toku su fasaderski radovi na drugoj kuli i zajedničkom - niskom dijelu objekta (poslovne namjene), dok se paralelno izvode unutrašnji radovi na prvoj kuli.

U projekat ukupne vrijednosti 17 miliona KM do sada su uložena značajna finansijska sredstva. Od investitora projekta, kompanije El-Sagir d.o.o., ranije smo saznali da je predviđeno ukupno 80 stambenih jedinica površine od 55m2 do 131m2 u dvije kule, dok je u niskom - poslovnom dijelu predviđen prostor za hipermarket i ostale poslovne, uslužne i ugostiteljske djelatnosti. Također, projektom je predviđena izgradnja podzemne garaže sa 99 parking mjesta, i sve to na površini od 4.150m2 zemljišta.

Preko rijeke Željeznice je planirana izgradnja mosta u cilju boljeg povezivanja korisnika prostora i stanara sa susjednim ilidžanskim naseljem Pejton, osnovnom školom, džamijom i ostalim servisnim sadržajima ovog naselja.

Izgradnja ''Ilidža Towersa'' je započela sredinom 2016. godine a glavni izvođač radova je građevinska kompanija Butmir d.o.o.

Više informacija i tehničkih podataka možete pronaći na linku projekta: Ilidža Towers

U nastavku pogledajte fotografije i video zapis načinjen na lokalitetu ovog gradilišta.

(sa-c.net / 4Life)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top